TEORIE SPISKOWE

PRODUCENCI UPRAW GMO KŁAMIĄ?
TOKSYNY W KRWI NIENARODZONYCH DZIECI

A miały "znikać" w układzie pokarmowym.

Producenci genetycznie modyfikowanej żywności świadomie kłamią? Twierdzą bowiem, że zawarte w niej toksyny, które pełnią rolę pestycydów, mają rozkładać się w przewodzie pokarmowym i "znikać" z naszego organizmu.

Jednak z badań krwi ciężarnych kobiet wynika, że tak się nie dzieje -
informuje "The Daily Mail".

Kanadyjscy naukowcy pobrali próbki krwi od kobiet oraz próbki krwi pępowinowej. W 93 proc. próbek krwi od kobiet w ciąży i 80 proc. próbek krwi pępowinowej stwierdzili obecność toksyny Bt.

Dodawana jest ona m.in. do genetycznie modyfikowanej kukurydzy i ma chronić uprawy przed szkodnikami. Producenci GMO przekonywali, że ulega ona rozkładowi w naszych jelitach.

Na razie nie wiadomo, jaki wpływ na zdrowie ma ta toksyna. Istnieje jednak prawdopodobieństwo, że może ona powodować alergie, poronienia a nawet nowotwory.

Zdaniem badaczy z University of Sherbrooke Hospital Centre "potencjalna toksyczność tych substancji oraz kruchość płodu, sprawiają, że potrzebne są dalsze badania w tej dziedzinie".

Były to pierwsze, niezależne badania dotyczące GMO. Do tej pory większość z nich finansowana była przez producentów genetycznie modyfikowanej żywności
- podkreśla "The Daily Mail".

Źródło: LINK!