Unikalny zestaw składników Mistify to niezwykle bogate
źródło substancji odżywczych (biochemiczna energia
życiowa) oraz fizjologicznie zdrowych „wibracji”
(bioenergetyczne czynniki systemu informacyjnego). To
niezwykłe bogactwo substancji o silnych właściwościach
antyoksydacyjnych, które w połączeniu z pozostałymi
składnikami preparatu, dostarczają organizmowi
skoncentrowaną energię i wszystkie niezbędne substancje
odżywcze. W efekcie Mistify stwarza każdej komórce
odpowiednie warunki do pracy i regeneracji. Pomaga
odzyskać wewnętrzną harmonię i energię do działania. W
efekcie Mistify umożliwia właściwy kontakt pomiędzy
poszczególnymi komórkami, jak również z wewnętrznym
biochemicznym i bioelektrycznym systemem informacyjnym.
Nadzwyczajne właściwości soku Mistify, pochodzą od
brazylijskiej jagody Açaí, która jest głównym
składnikiem soku .
Nicholas Perricone, najlepiej sprzedający się autor The
New Your Times w swojej książce „The Pericone Promise”,
określił jagode acai mianem „najlepszego super owocu”,
który pozwala utrzymać młodość i spowolnić procesy
starzenia. Badania z Uniwersytetu Floryda wskazują, że
może unicestwić nawet komórki rakowe. Lekarze mówią, że
owoc ten posiada 10 razy więcej antyoksydantów niż
ciemne winogrona, przez co może podnieść odporność i
zdolność samo regeneracyjną organizmu.
Klinicznie
udowodniono, że Mistify zmniejsza uszkodzenia powodowane
przez wolne rodniki o prawie 43%!
Jagoda Acai jest podstawowym środkiem odżywczym
niezbędnym do neutralizacji wolnych rodników. Wolny
rodnik - cząsteczka która w organizmie zachowuje się jak
słoń w składzie porcelany - gdzie się nie ruszy, czyni
szkody, uszkadza komórki ludzkie, powodując przedwczesne
starzenie i wiele chorób cywilizacyjnych, jej wpływ jest
coraz większy ze względu na zwiększające się
zanieczyszczenie środowiska i krytyczne wartości
promieniowania słonecznego.
Co to jest ORAC?
ORAC (Zdolność Absorpcji Rodników Tlenowych) jest to
miara wartości antyoksydacyjnych substancji. Wartości
ORAC dla większości owoców i warzyw zostały określone
przez standardowe laboratoria i opublikowane w naukowych
czasopismach. Badania w The Hean Mayer USDA Human
Nurtition Research Center on Aging na Uniwersytecie
Tufts z Bostonu sugerują, że spożycie owoców i warzyw z
wysoką wartością ORAC może spowolnić procesy związane ze
starzeniem się całego organizmu, szczególnie mózgu,
chroni przed uszkodzeniem oksydacyjnym, zapobiega
utracie długoterminowej pamięci i zdolności uczenia się
w średnim wieku oraz chroni naczynia krwionośne. Odkryto,
że spożywanie dużej ilości żywności z wysokim ORAC
podnosi pojemność antyoksydacyjną ludzkiej krwi, osocza
i tkanek o 10-25%. Eksperci sugerują, że należy
zwiększyć dzienne spożycie od 3000 do 5000 jednostek
ORAC, gdy w rzeczywistości ludzie konsumują średnio
mniej niż 1000 wartości ORAC. Normy żywieniowe zalecają
konsumentom spożywanie 5 porcji owoców i warzyw dziennie
po ok. 200g co w sumie wynosi max. tylko 1700 wartości
ORAC
100g soku MISTYFY = 20.000 ORAC
1 dzienna porcja 60 ml = 6.000 ORAC
Problemem jest to, że większość ludzi nie zjada nawet 1
lub 2 porcji owoców i warzyw dziennie, a co dopiero 5
porcji! Dlaczego? Bądźmy ze sobą uczciwi. Zrobienie
zakupów i przygotowanie dla siebie wszystkich owoców i
warzyw, których potrzebujemy zajmuje dużo czasu. Nic
dziwnego, że tylu ludzi nie próbuje nawet, zadbać o
zdrowie swojego serca poprzez jedzenie owoców i warzyw.
Jednakże można znacznie poprawić kondycję Twojego
systemu sercowo-naczyniowego i ogólne dobre
samopoczucie, jeśli zaczniesz myśleć w wartościach ORAC!
Właściwości Mistify:
-podwyższa odporność
organizmu
-wzmacnia system
immunologiczny
-zwiększa wytrzymałość
i witalność, podwyższa poziom energii i libido,
zwiększa sprawność fizyczną
-hamuje naturalny
proces starzenia
-zawiera glukozamine -
naturalny budulec konieczny do odbudowy zdrowej
chrząstki
-acai rośnie na
terenach najbardziej obfitujących w substancje
odżywcze
-zawiera najważniejsze
skłaniki potrzebne organizmowi dla zachowania
zdrowia
-chroni cholesterol HDL
i redukuje LDL
-nie dopuszcza do
tworzenia złogów w arteriach, co pozwala uniknąć
zachorowań sercowo-naczyniowych
Skład Mistify:
Jagoda
- Vaccinium corymbosum jest magazynem przeciwutleniaczy.
Pomaga kontrolować poziom cholesterolu, poprawia wzrok i
pamięć, może spowolnić występowanie zaburzeń umysłowych,
które z wiekiem są coraz bardziej dokuczliwe. Wysoka
zawartość przeciwutleniaczy wpływa na zdrowie serca i
naczyń krwionośnych.
Borówka czarna
- Vaccinium myrtillus zawiera mieszaninę flawonoidów i
antocyjanin, bogatych w przeciwutleniacze. Poprawia
wzrok, zapobiega powstawaniu wolnych rodników, utrzymuje
zdrowy poziom cholesterolu i ma działanie
przeciwzapalne. W 100 gramach wartość ORAC ok. 13427
Czerwona malina
- Rubus idaeus zawiera białka, tłuszcze, węglowodany,
witaminy i minerały, by przeciwdziałać starzeniu się.
Bogata w antocyjaniny, jak również kwas elgowy przywraca
zdrowie komórkom. (ok.6.058 ORAC)
Lycium
- Lycium Fruit Extract - Lycium barbarum - Goji Berry -
Wolfberry jest owocem cenionym w medycynie chińskiej od
tysięcy lat. Oczyszcza wątrobę, reguluje pracę żołądka,
wzmacnia nerki, poprawia ostrość wzroku, opóźnia procesy
starzenia. Współczesne badania udowodniły, że goji
przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi. Jest
wyśmienitym antyoksydantem. Zawiera 18 rodzajów
aminokwasów, w tym osiem egzogennych aminokwasów- min.
izoleucynę oraz tryptofan. Warto zaznaczyć, że przemiany
tryptofanu są źródłem istotnych związków, takich jak
serotonina, która między innymi jest niezbędna dla
prawidłowego snu oraz melatonina, która odpowiada za
regulację dobowego cyklu snu i czuwania. Goji zawiera 21
minerałów głównie cynk, żelazo, miedź, wapń, selen,
fosfor Jest bogatym źródłem w tym beta-karotenu oraz
zawiera także witaminy B1, B2, B6 oraz witaminę E.
Czerwone Winogrono
- gatunek winogron Vitis jest źródłem ogromnej ilości
przeciwutleniaczy z wysoką zawartością flawonoidów,
witaminy C, antocyjanin, polifenoli i potasu. Wspomaga
system sercowo-naczyniowy, zdrowie oczu i reguluje
poziom cholesterolu. Dodatkowo, wykazuje własności
antywirusowe, wspomaga pracę mózgu, a nawet może
ograniczać wzrost komórek nowotworowych.
Zielona Herbata
- Camellia sinensis jest potężnym źródłem
przeciwutleniaczy, fluorku. Wspomaga system
immunologiczny, przywraca zdrowie komórek.
Dawkowanie:
dwa
razy dziennie po 30 ml.
“Niechaj pożywienie będzie
lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”
- to są słowa ojca współczesnej medycyny - Hipokratesa.
Współczesna świadomość w zakresie odżywiania i dietetyki
jest jednak bardzo zubożała zarówno w świecie medycyny
jak i wśród społeczeństwa. Mimo bardzo zawansowanego
stopnia współczesnej medycyny, nadal pozostajemy
bezradni wobec masowo rozwijającej się plagi tzw. chorób
cywilizacyjnych. Choroby serca i rak to dwa główne
powody przedwczesnej śmierci mieszkańców zachodniej
cywilizacji. Na trzecim miejscu są zgony z powodu błędów
lekarskich i niepożądanych reakcji na leki. Medycyna
wciąż jednak obraca się wokół koncepcji „pigułki na
wszystko”. Może warto w tym miejscu przypomnieć sobie
uniwersalną na świecie maksymę: „Jesteś tym, co jesz” i
uświadomić sobie, że to, co wkładamy do ust ma
znaczenie. Pokarm, który spożywamy może stanowić źródło
energii i tryskającego zdrowia albo powoli, ale
bezwzględnie działającą truciznę, która prowadzi do
destrukcji naszego ciała. Współczesne problemy związane
z odżywianiem są bezpośrednią przyczyną twojego złego
stanu zdrowia albo twoich znajomych.
Nowotwór złośliwy - te informacje mogą zmienić Twoje
Życie! Ważny jest fakt, że tylko 5 do 10% wszystkich
nowotworów złośliwych jest uwarunkowanych genetycznie.
Zatem co powoduje raka? Obszerna aktualizacja informacja
na temat nowotworu złośliwego została ostatnio
opublikowana przez Światowy Fundusz Badań nad Nowotworem
Złośliwym Amerykańskiego Instytutu ds. Badań nad rakiem.
Jest to wyczerpujące 517 stronicowe sprawozdanie.
Ujawnia ono, że 90 do 95% wszystkich nowotworów
złośliwych jest wywoływanych przez złe odżywianie, styl
życia i środowisko. Oznacza to, że masz o wiele większą
kontrolę nad nowotworem złośliwym niż nowotwór złośliwy
nad Tobą! Poprzez zmianę przyzwyczajeń żywieniowych i
wybór zdrowego stylu życia możesz znacznie zmniejszyć
ryzyko zachorowania na raka.
Źródło:
LINK!