|
NATURALNE LECZENIE |
|
JAK SIĘ BRONIĆ PRZED
EBOLĄ
Co należy wiedzieć o Eboli?
Ebola czyli gorączka krwotoczna, która powoduje w ciele krwawienia
prawie we wszystkich organach ciała. Choroba nie jest przenoszona z
powietrzem, tylko przez kontakt z płynami ustrojowymi zakażonej
osoby, podobnie jak w AIDS. Mówi się ludziom, że jak dotąd nie ma
lekarstwa na leczenie Eboli. Chociaż stany zakażenia są ostre jednak
ludzie nie są nosicielami tej choroby.
Objawy Eboli: gorączka, bóle głowy, biegunki, wymioty, duże
osłabienie, ból mięśni i kości, brak apetytu, zaczerwienienie oczu,
czkawka, krwawe wybroczyny na ciele, krwawienie ze wszystkich
otworów ciała, bywają zaburzenia nerek i wątroby.
Tak naprawdę źródło zakażenia jest nieznane, naukowcy twierdzą, że
wirus Eboli pochodzi od zwierząt, lecz zakażone Ebolą nietoperze nie
umierają, podobnie jak i inne ssaki.
Aby wzmocnić swoje ciało, nie tylko przed zachorowaniem na Ebolę
należy spożywać duże dawki witaminy C.
Witamina C odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu ludzkiego
organizmu. Bierze m.in. udział w przemianach tyrozyny, syntezie
steroidów nadnerczowych. Ma również wpływ na zachowanie prawidłowego
potencjału oksydacyjnego w komórce. Organizmy większości zwierząt i
roślin wytwarzają ten związek. Wyjątkiem są organizmy ssaków
naczelnych (w tym człowieka), świnki morskiej i niektórych gatunków
nietoperzy, którym musi być ona dostarczona z zewnątrz.
Witamina C uczestniczy w produkcji kolagenu i podstawowych białek
organizmu (kości, chrząstki, ścięgna, więzadła). Uczestniczy w
procesach metabolicznych, odtruwa i chroni organizm przed procesami
utleniania. Pomaga w metabolizmie tłuszczów, cholesterolu i kwasów
żółciowych. Jest czynnikiem stabilizującym układ odpornościowy i
immunologiczny.
Skutki niedoboru: ogólny spadek odporności, szkorbut, krwawienie i
owrzodzenie dziąseł, wypadanie zębów, obrzmienie i bolesność stawów,
nieprawidłowe zrastanie się kości, powolne gojenie się ran, kruchość
i pękanie naczyń krwionośnych.
Kiedy pojawia się nowa choroba, zawsze szukamy nowych doskonałych
metod leczenia a jednak najlepszymi okazują się stare i wyświechtane,
na które mało kto obecnie zwraca uwagę.
Należy zwrócić uwagę, że wszystkie krwawe infekcje, w tym szkorbut
leczy witamina C. W przypadku Eboli mówimy o olbrzymich ilościach
witaminy C. W najcięższych przypadkach chorobowych (w tym Eboli)
najlepiej stosować witaminę C dożylnie i nie bać się zwiększać dawek
podawanej witaminy C, kiedy widzimy, że podawana dawka nie pomaga.
W Eboli nie wolno pozwolić aby chory się odwodnił (zresztą tak jak i
w każdej innej chorobie), toteż musimy zadbać o bardzo dobre
nawodnienie organizmu, szczególnie kiedy chory bierze duże dawki
witaminy C doustnie.
Trudno w to uwierzyć, że witamina C może uratować chorego na Ebolę
neutralizując wolne rodniki ... i czyni się wszystko aby ludzie na
to nie wpadli, pamiętajmy o zyskach przemysłu farmaceutycznego,
który będzie nam w tym czasie sprzedawał drogie leki ze
szczepionkami włącznie.
W leczeniu Eboli taka choroba jak szkorbut może nam ujawnić potężne
tajemnice witaminy C, ale to będzie również katastrofa dla przemysłu
farmaceutycznego.
Wszystkie podobne choroby zabijają chorego za pomocą wolnych
rodników a te są niszczone za pomocą witaminy C.
To co jest najgorsze w przypadku tej choroby (i nie tylko tej, w tym
raka i wielu innych) to strach, w przypadku Eboli spowodowany globalną
falą infekcji, a rozbujałe dyskusje na ten temat wprowadzają
psychozę tłumu.
Wiadomo, że u wszystkich ludzi choroby mają różny przebieg, jedni są
bardziej odporni, drudzy mniej. Oczywiście największe śmiertelne
żniwo zbierze ta choroba u ludzi najmniej odpornych, źle
odżywionych, żyjących w trudnych warunkach.
Dzisiaj jeszcze się boimy Eboli, nie jesteśmy gotowi z nią walczyć,
ponieważ trzyma nas w łapach strach, panika i niewiedza. Lecz należy
to z siebie otrzepać i wziąć się za siebie, poszukać potężnych
źródeł witaminy C, zneutralizować w sobie wolne rodniki. Takie
choroby jak Ebola to nic innego tylko wypalenie się w organizmie
witaminy C a wolne rodniki robią swoje.
Pamiętajmy - krwawienie z odbytu może być objawem szkorbutu ... i z
powodu szkorbutu chory krwawi z każdego otworu ciała.
Ponieważ straszy się nas, że miliony istnień ludzkich jest
zagrożone, nie słuchajcie tych mądrali, złośliwców i innych ludzkich
gryzoni, którzy będą wam podważać działanie witaminy C i innych
sposobów naturalnych w tej chorobie, nie braknie takich osób, którzy
będą nas próbować ośmieszyć, trzeba otworzyć własny umysł i zacząć go
używać.
Każdą chorobę da się wyleczyć, tylko nie każdego człowieka, i
najczęściej nie jest to wina choroby tylko świadomości tego
człowieka.
Od czego zacząć ochronę przed Ebolą?
Podczas mojego ostatniego pobytu w Polsce i Anglii miałam jakąś
dziwną obsesje na punkcie czarnego bzu, nawet przywiozłam ze swojej
podróży dużą torbę suszonego kwiatu czarnego bzu. Osoby, które mi
towarzyszyły także zaraziły się tą moją obsesją, zbierały kwiaty
czarnego bzu. Czarny bez zawiera wysoki poziom witaminy C i cynku,
jest często używany do walki z przeziębieniem i wszelkimi odmianami
grypy. Dodatkowo wzmocniony korzeniem imbiru działa silnie
przeciwzapalnie. Może być stosowany przez dorosłych i dzieci,
stosuje się kwiaty, owoce, nawet smaży się kwiaty czarnego bzu w
cieście naleśnikowym, podobnie jak jabłka.
I nie trzeba czekać aż w ciele rozwinie się choroba tylko pić
herbatki, syropy i inne mikstury z czarnego bzu w celu wzmocnienia
układu immunologicznego.
Następnym doskonałym ziołem poprawiającym funkcje układu
immunologicznego jest Echinacea (jeżówka pospolita), bezpieczne
zioło stosowane dla dorosłych i dzieci, wspaniały zastrzyk na
odporność, doskonale usuwa bakterie i wszelkie inne chorobotwórcze
intruzy.
Srebro koloidalne, nanocząsteczki srebra są silnym zapobiegaczem na
wszelkie zakażenia wirusowe. Można kłaść kilka kropel srebra
koloidalnego pod język, to jest wspaniała furtka prowadząca prosto
do krwiobiegu. Można używać srebra koloidalnego w sprayu, wprowadzić
do nosa i buzi, przeniknie do zatok i dróg oddechowych.
Nie unikajmy cebuli, czosnku, kiszonej kapusty, ogórków, pijmy z
nich wodę, bogate źródło witaminy C. Dobre będą soki z czerwonych
buraków i kiszonki. Inne źródło witaminy C: zielone warzywa
liściaste, natka pietruszki, kapusta, pomidory, papryka, cytrusy,
kiwi, czarna i czerwona porzeczka, żurawiny, dzika róża, truskawki,
leśne jagody, borówki amerykańskie/kanadyjskie.
Wróćmy do starych metod i nie panikujmy kiedy pojawia się na świecie
jakieś nowe choróbsko, strach i panikę oddalmy od siebie, na pewno
nas nie uzdrowią tylko dodatkowo obciążą układ immunologiczny.
W Eboli jak dotąd wszystkie próby farmakologicznego leczenia okazują
się nie skuteczne a tylko przedłużają męczarnie człowieka, ale kiedy
zrobilibyśmy test na ilość witaminy C w organizmie chorego,
zobaczylibyśmy, że tam jest poziom zero.
13 Aug. 2014
WIESŁAWA
| |