NATURALNE LECZENIE

HERBATY PRZY TOTALNEJ KURACJI NOWOTWOROWEJ - RUDOLF BREUSS
(CZĘŚĆ 3)
LINK! DO CZĘŚCI 2

LINK! DO CZĘŚCI 4

 

1. HERBATA SZAŁWIOWA
Do płukania i przemywania szałwię zalewa się wrzątkiem na 10 minut. Do picia: wrzucić jedną, maksymalnie dwie łyżeczki pełne szałwi na pół litra wrzącej wody i gotować dokładnie przez 3 min, by pozbyć się olejków eterycznych i uwolnić enzymy eteryczne niezbędne dla wszystkich gruczołów, rdzenia kręgowego, wiązadeł i tarcz kręgowych (dlatego należy zawsze, przez całe życie pić szałwię). Po trzech minutach gotowania można odwar mięty pieprzowej, melisy, po czym zostawić do naciągnięcia na 10 minut pod przykryciem. Dodatkowe zioła można stosować jednocześnie bądź którekolwiek z nich oddzielnie.

2. HERBATA NERKOWA
Jest to mieszanka składająca się z:
- 15 g skrzypu polnego,
- 10 g pokrzywy zwyczajnej (najlepiej zbieranej na wiosnę),
- 8 g rdestu ptasiego,
- 6 g dziurawca.

Taka porcja wystarcza dla jednej osoby na 3 tygodnie. Jedną szczyptę (między dwoma palcami) mieszanki zalać filiżanką wrzącej wody i zostawić do naciągnięcia przez 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzić i pozostałe na sitku zioła zalać dwoma filiżankami wrzącej wody, po czym gotować na małym ogniu przez 10 minut, a następnie odcedzić i połączyć z poprzednim płynem. Powstaje pytanie, dlaczego właśnie tak należy przygotowywać tę herbatę? Odpowiedź: w herbacie nerkowej jest 5 składników, których nie należy gotować, ponieważ by się rozpadły. Jest jednak szósty składnik, a mianowicie kwas krzemowy, który można otrzymać tylko wtedy, gdy gotujemy herbatę przez 10 minut.

Herbatę nerkową można pić tylko przez 3 tygodnie 3 razy dziennie: rano - na czczo, przed obiadem i przed snem wieczorem; za każdym razem należy pić po pół filiżanki herbaty o temperaturze pokojowej. Herbatę nerkową można stosować niezależnie od kuracji totalnej, ale wtedy należy przestrzegać następujących zasad: nie wolno jeść wołowiny, wieprzowiny ani żadnej mięsnej zupy, a zioła należy pić minimum przez dwa, a maksimum przez trzy tygodnie.

3. HERBATA BODZISZKOWA
(bodziszek cuchnący - Geranium Robertianum)
Jedną szczyptę bodziszka zalać na 10 minut 1 filiżanką wrzącej wody. Wypijać dziennie 1 filiżankę zimnej herbaty, przy czym należy pić małymi łykami przez cały dzień - po kilka łyków za każdym razem. Herbata bodziszkowa jest bezwzględnie konieczna przy wszystkich typach raka, a szczególnie wtedy, gdy chory był j u ż naświetlany, bowiem zawiera ona trochę radu. (Wskazówka praktyczna: jedna szczypta grubo pociętej herbaty to tyle, ile można uchwycić między trzema palcami, zaś drobno pociętej odpowiada połowie płaskiej łyżki.) W totalnej kuracji stosuje się jeszcze herbaty dodatkowe - w zależności od chorego organu (wykaz podany dalej).

KURACJA 42-DNIOWA
Przez 42 dni nic nie jeść, przyjmować tylko soki warzywne i odpowiednie herbaty. Soków można pić tyle, żeby nie być głodnym, jednak nie więcej niż pół litra dziennie (im mniej, tym lepiej). Kurację najlepiej przeprowadzać przy użyciu soków otrzymywanych w domu z biologicznie uprawianych warzyw.

MIESZANKA Z SOKÓW WARZYWNYCH
- 300 g czerwonych buraczków
- 100 g marchewki (karotka)
- 100 g bulwy selera
- ok. 30 g rzodkwi
(czerwona, biała, czarna, biały sopel lodu)
- 1 ziemniak wielkości kurzego jaja - ziemniak nie jest
absolutnie konieczny, z wyjątkiem raka wątroby. Zamiast dodawać ziemniak do soku można pić herbatę z obierek ziemniaka.

HERBATA Z OBIEREK ZIEMNIAKA
1 garść surowych obierek gotować od 2-5 minut w dwóch pełnych filiżankach wody. Codziennie pić jedną filiżankę tej herbaty na zimno po kilka łyków przez cały dzień. Jeżeli herbata nie smakuje dobrze, to znaczy, że wątroba jej nie potrzebuje, więc można jej nie pić.

Po odwirowaniu soku ze wszystkich warzyw trzeba go przecedzić przez bardzo gęste sito lub lepiej przez lnianą ściereczkę, bo w 1/4 litra soku jest jeszcze jedna łyżeczka pełna osadu-zawiesiny, która jest:
- po pierwsze źle przyswajalna,
- po drugie, jest pokarmem dla raka

Dobrze jest przed totalną kuracją, przez kilka dni obok normalnego pożywienia pić, około 1/4 1 soku dziennie, by się do niego przyzwyczaić. Aby przeżyć człowiek musi koniecznie wypić od 1/8 do 1/4 1 płynu dziennie, ale ta ilość nie może być wypita duszkiem, należy ten płyn pić małymi łykami, mieszając dokładnie ze śliną, w ciągu całego dnia. Podobnie pijąc soki warzywie i herbaty ziołowe należy przestrzegać tej zasady.

PRAWIDŁOWA REALIZACJA DIETY
1. Rano na czczo pół filiżanki herbaty nerkowej wypić małymi łykami (temperatura pokojowa).
2. Po 30-60 minutach wypić 1-2 filiżanka ciepłej herbaty z szałwi.
3. Znowu po 30-60 minutach wypić mały łyk soku mieszając go dobrze ze śliną.
4. Po ok. 15-30 minutach wziąć znowu łyk soku (w razie uczucia głodu).
5. Przed południem pije się sok mniej więcej 10 do 15 razy.
6. Pić sok tylko wtedy, gdy się czuje głód. W międzyczasie można pić herbatę szałwiową z dodatkami ziołowymi, chłodną, bez ograniczeń ilościowych, ale zawsze bez cukru.
7. W południe wypić znowu 1/2 filiżanki nerkowej herbaty.
Po południu pijemy częściej mały łyk soku, aż do 1/2 litra dziennie (możemy, ale nie musimy tego wypijać). Poza tym konieczne jest picie codziennie 1 filiżanki herbaty bodziszkowej.
8. Wieczorem przed snem należy wypić pół filiżanki herbaty nerkowej. Picie tych płynów małymi porcjami powoduje dobre naślinienie i stanowi jednocześnie małe obciążenie dla organów trawiących.

UWAGA!
W czasie totalnej kuracji antyrakowej nie należy wylegiwać się w łóżku, przeciwnie, należy pracować, spacerować i zapominać o jedzeniu i chorobie. Nie wolno palić papierosów ani przebywać w zadymionych pomieszczeniach. Należy spać w miejscach wolnych od promieniowania cieków wodnych oraz dokładnie wietrzyć pomieszczenia. Należy dodatkowo stosować herbaty, przemywania, płukania, kompresy itp. zalecone przy leczeniu określonego organu!

cdn...

Daniela Gasiecka