
Drzewa Gravioli rosną w ciepłym klimacie, są cały rok zielone.
Najczęściej można je spotkać w Ameryce Południowej. Badania pokazują, że
wyciąg z drzewa Gravioli jest bardzo skuteczny w naturalnej terapii
raka. Zabija komórki nowotworowe w 12 rodzajach raka, w tym raka
okrężnicy, sutka, prostaty, płuc, trzustki.
To wiecznie kwitnące drzewo rodzi owoce o smaku truskawki i ananasa,
są odmiany przypominające cytrusy, banany, kokosy. Mają duże
wartości odżywcze, bogate w cholinę, witaminę C, wapń, żelazo,
magnez, fosfor, potas, sód, cynk, witaminę B6, kwas pantotenowy
(B5), niacynę (B3), ryboflawinę (B2), tiaminę (B1). Jest owocem
silnie energetycznym, bardzo skutecznym w oczyszczaniu ciała i
leczeniu raka.
Graviola jest sprawdzonym lekarstwem na wszystkie rodzaje
nowotworów. Poza tym jest środkiem przeciwbakteryjnym,
przeciwgrzybiczym, skutecznym na pasożyty, obniża wysokie ciśnienie
krwi, stosowana w leczeniu depresji, stresów, zaburzeń nerwowych.

Różne części drzewa Gravioli, w tym kora, liście, korzenie, owoce i
nasiona owoców były znane peruwiańskim szamanom i Indianom w Ameryce
Południowej do leczenia chorób serca, astmy, wątroby, zapalenia stawów.
Graviola podawana podczas chemioterapii chroni układ immunologiczny,
co pozwala uniknąć śmiertelnego zakażenia, neutralizuje skrajne
nudności, hamuje utratę masy ciała i włosów. Czyni chorego
silniejszym w trakcie leczenia, zwiększa energię i poprawia
spojrzenie na życie.
Związki z owocu Gravioli okazały się do 10 000 razy silniejsze w
hamowaniu wzrostu komórek nowotworowych niż adriamycyny, lek
powszechnie stosowany w chemioterapii. Co więcej, w przeciwieństwie
do chemioterapii związek uzyskiwany z drzewa Gravioli zabija tylko
komórki nowotworowe, nie szkodzi zdrowym komórkom.
Niesamowite antyrakowe właściwości drzewa Gravioli były już
przebadane w 1940 roku, następnie przeprowadzono jeszcze
dokładniejsze badania w latach 70-tych, niestety ta wiedza była i
nadal jest kontrolowana przez przemysł farmaceutyczny.
Herbata z Gravioli,
probiotyki i sok

Do wykonania
ów herbatki można użyć dojrzałych liści, gałązek, kory.
Należy włożyć
do 1 litra wrzącej wody około 15 dojrzałych liści (świeże i
suszone mają ten sam efekt). Następnie gotować na średnim
ogniu około 30 min. aż woda wyparuje do 600 ml. Pić po
schłodzeniu 3x dziennie przed jedzeniem: rano, w południe i
wieczór. Trzymać herbatkę w termosie. Skutki leczenia widać
już po 1 miesiącu. Ze względu na to, że Graviola powoduje
rozszerzenie naczyń krwionośnych jest przeciwwskazana u osób
z niskim ciśnieniem krwi.

Długotrwałe stosowanie Gravioli może spowodować wymieranie
przyjaznych bakterii w przewodzie pokarmowym. Należy
uzupełnić dietę w probiotyki i enzymy trawienne, dlatego
zaleca się używanie Gravioli przez 30 dni a następnie
zrobienie sobie dłuższej przerwy.

Można
nabyć naturalne soki z owoców Gravioli lub kapsułki. W wielu
krajach możemy kupić świeże owoce soursop, z których możemy
sami robić świeże soki, można również zjadać z nich miąższ.
30 July 2013
WIESŁAWA
|