Od wielu lat cała masa ludzi jest przerażona wysokim
cholesterolem w swoim organizmie. Oczywiście w związku z tym
biorą na tą dolegliwość statyny w nadziei, że te usuną ich
problem i przedłużą ich życie.
A
jaka jest prawda?
Mianowicie taka, że jak masz niski poziom cholesterolu
umierasz młodszy. Całe lata wciskano nam do głowy, że wysoki
poziom cholesterolu jest śmiertelny, jednak naukowcy
japońscy piszą zupełnie coś innego. Obalają te pojęcia,
które mamy w sobie zaprogramowane co najmniej od pół
wieku, i mocno obciążają firmy farmaceutyczne, które nam
serwują statyny w celu rzekomego poprawienia naszego
zdrowia. Wiadomo, że biznes farmaceutyczny stoi w tej
kwestii nieugięty jak mur, oczywiście czerpiąc ze sprzedaży
statyn wielkie korzyści... w dodatku nieustannie obniżając
granicę cholesterolu w naszym organizmie (warto zobaczyć co
ma do powiedzenia w temacie statyn Jerzy Zięba w nagraniu z
22.02.2016:
LINK!).
Japońscy naukowcy rozniecają kampanię antycholesterolową, a
mogą w tej sprawie powiedzieć wiele, to japończycy umierają
z powodu chorób niedokrwiennych serca zaledwie w 7%
wszystkich śmiertelnych przypadków. Oczywiście jest to
ogromna różnica wolniejszego tempa zachorowania i
śmiertelności z powodu serca między Japonią, Koreą a krajami
zachodnimi. I co japońscy naukowcy zaobserwowali, kiedy
cholesterol idzie w górę spada śmiertelność u ludzi
starszych.
To, że statyny są wielkim oszustwem to już wiemy od dawna i
to od lekarzy z tej branży, odsłonili tą prawdę w 2013 na
kanale ABC w Australii. Władze medyczne nie były w stanie
zapobiec tej emisji programu ale zmusili ABC aby usunąć ten
materiał ze strony internetowej, oczywiście nie w pełni się
to udało, ten materiał i tak można znaleźć w sieci
(LINK1,
LINK2)... i
jeśli kto dociekliwy i pogrzebie w internecie znajdzie to i
owo na ten temat.
Tak czy owak musimy już to wiedzieć, że statyny, które nas
mają rzekomo "obronić" przed zawałem serca to parawan, za którym
dzieją się dla nas bardzo złe rzeczy... i uważam, że ten
temat ludzie powinni mocniej zgłębić, jest na ten temat
(szkodliwości statyn) w sieci bardzo dużo materiałów (LINK!).
Czas już wiedzieć, że tłuszcze nasycone rzekome powodujące
choroby serca są teorią całkowicie błędną, a statyny nie są
lekarstwem w celu usunięcia tego problemu, ale instrukcje na statyny
zostały tak opublikowane a w dodatku wiele razy, szczególnie
w ostatnich 3 latach były zmieniane, że trudno jest
przekonać wiele osób o tym wielkim kłamstwie... a
ludzie są zbyt leniwi aby sprawdzić ich prawdziwość i coś
więcej znaleźć i poczytać to też padają pastwą kłamstwa i
swojego lenistwa.
To nie statyny ratują nam życie w dziedzinie lipidów,
najlepsza jest dietetyka, można na ten temat znaleźć wiele
informacji między innymi w "Journal of the American College
of Nutrition". Jednym z czołowych dietetyków na
międzynarodowym poletku jest Mary Ening. Opublikowała wiele
prac naukowych na temat żywności, zagadnień żywieniowych, o
tłuszczach, olejach i cholesterolu... i zagrożeń związanych
z jedzeniem zbyt dużej ilości kwasów tłuszczowych trans.
Nasz problem zdrowotny spowodowany jest przez rafinowane
węglowodany. Nasze zdrowie jest narażone ponieważ nie
odżywiamy się prawidłowo a nasze pożywienie jest mocno
zatrute różnymi szkodliwymi dla nas substancjami... w
konsekwencji czego jesteśmy mocno narażeni ponieważ nasz
system LCAT (Acylotransferaza lecytynowo-cholesterolowa)
jest zatruty z powodu metali ciężkich. W naszych produktach
żywnościowych znajdują się składniki, z których można
budować dom i nam ludziom abyśmy mogli być zdrowi potrzebny
jest max-detox.
Kiedy z wiekiem poziom cholesterolu wzrasta, z powodu
przeciążenia ciężkimi metalami jakie w naszym ciele się
znajdują następuje utrata funkcji enzymu LCA co powoduje
przedwczesne starzenie u zatrutej osoby... więcej, całego
społeczeństwa (które jest coraz bardziej zatruwane), ponieważ enzym LCA stopniowo staje się
dysfunkcjonalny, nasze HDL przestaje działać co w
konsekwencji może przynieść atak serca.
Choroby serca są mocno związane z naszym stylem życia i
odżywianiem. W Japonii czy Korei ludzie jedzą mało mięsa w
porównaniu z USA i krajami zachodnimi toteż mają mniej
rafinowanych węglowodanów w swoich organizmach, szczególnie
po grillowanym mięsie i śmieciowym jedzeniu, które króluje w
krajach zachodnich. Również biały ryż jest bogaty w
rafinowane węglowodany ale mimo wszystko azjaci mają
mniejsze problemy ze swoim zdrowiem, nawet jak spożywają
dużo białego ryżu.
Jak się bronić przed chorobami serca?
Istnieje wiele soków, ziół, napojów, owoców, które pomagają
przeczyścić nasz system, który jest zatruty różnymi substancjami
chorobotwórczymi, które przenikają do naszego organizmu wraz
z niezdrową żywnością i powodują zatykanie się tętnic, w
konsekwencji czego dochodzi do niedokrwistości serca.
Podam 10 silnych pokarmów, które pomagają usunąć ten
problem, odtruć nasz organizm z metali ciężkich i chronią
nasze serce:
1). Awokado - badania wykazały, że jedzenie jednego
awokada poprawia nasz cholesterol we krwi (poziom LTL, HDL).
Awokado utrzymuje tętnice wolne od przeszkód.
2). Szparagi - to naturalny środek na oczyszczanie
tętnic, usuwa zakrzepy krwi i obniża ciśnienie krwi, są
bogate w błonnik, składniki mineralne, w tym witaminy K, B1,
B2, C, E.
3). Granat - owoc granatu działa jako
przeciwutleniacz, chroni wyściółki naczyń krwionośnych przed
uszkodzeniem. Sok z granatu pobudza produkcję tlenku azotu,
który pomaga utrzymać przepływ krwi i otwiera tętnice.
4). Brokuły - bogate są w witaminę K (która pomaga
utrzymać wapń) oraz w błonnik. Brokuły ogólnie regulują cholesterol w
organizmie i obniżają ciśnienie krwi.
5). Kurkuma - działa przeciwzapalnie, toteż obniża
stany zapalne co jest główną przyczyną miażdżycy
(stwardnienie tętnic). Kurkuma zmniejsza szansę powstania
skrzepu krwi.
6). Hurma kaukaska (owoc bogów) (Persimmon) -
przeciwutleniacz, który zmniejsza stężenie LDL i
trójglicerydów. Doskonałe źródło błonnika, pomaga regulować
ciśnienie krwi i utrzymać jasne tętnice.
7). Spirulina - pomaga w regulowaniu lipidów we krwi.
Jest źródłem białka, które zawiera wszystkie niezbędne
aminokwasy. Stabilizuje ciśnienie krwi, wzmacnia tętnice.
8). Cynamon - obniża cholesterol, usuwa zbędne płytki
i zapobiega dalszemu ich narastaniu. Cynamon jest pełny
antyoksydantów, które poprawiają funkcjonowanie układu
krążenia krwi chroniąc przed utlenianiem. Dobrze jest pić
kawę z cynamonem, posypywać nim inne jedzenie i używać w
innej żywności (osobiście dodaję cynamon do wielu potraw
warzywnych).
9) Żurawiny - obniżają poziom LDL, podobnie HDL.
Regularne spożywanie żurawin może zmniejszyć ryzyko
zachorowania na serce o 40%.
10) Zielona herbata - zawiera katechiny, które hamują
wchłanianie cholesterolu podczas trawienia (w restauracjach
japońskich i chińskich zielona herbata jest nieodłącznym
elementem każdego jednego posiłku). Zielona herbata pomaga w
utracie wagi i wspiera układ krążenia.
Oczywiście musimy bardzo zważać na swoją dietę i uzupełniać
ją zdrowymi produktami, szczególnie zalecam to tym osobom,
które przede wszystkim uwielbiają śmieciowe jedzenie i mocno
zatruwają swój organizm różnymi toksynami, które powodują w
nich różne zdrowotne zakłócenia. Nie można się zasłaniać
tym, że nie mamy czasu na zdrową dietę... przede wszystkim
jest to kwestia naszego złego przyzwyczajenia... a złe
żywienie bywa dla nas nałogiem, czasami gorszym niż inne
szkodliwe używki, np w nadmiarze jedzone grillowane mięso i
inne żywnościowe śmieci tylko rujnują nasze zdrowie.
Przemeblowanie naszej kuchni zaczynajmy już w sklepie, nie
kupujmy śmieciowego jedzenia, zastępujmy go zdrowym
jedzeniem i czas abyśmy nauczyli się dbać o swoją dietę i
zmienili swoją własną kuchnię, a to już będzie w co najmniej
50% sukcesem w poprawie naszego zdrowia. A ci ludzie, którzy
doprowadzili się do tak opłakanego stanu muszą jeszcze
zastanowić się nad przeprowadzeniem odpowiedniego
max-detoksu aby przywrócić się do stanu równowagi.
13 March 2016
Vancouver
WIESŁAWA
|