NATURALNE LECZENIE

DIETA BALANSUJĄCA
I OCZYSZCZAJĄCA ORGANIZM
 

Może być zastosowana w celu mocnego oczyszczenia organizmu dla wszystkich ludzi - uzyskania prawidłowego balansu ciała.

Jest zalecana przez Peruvian Institute of Andean Phytotherapeutic Research - IPIFA, Lima - Peru, również przy chorobach nowotworowych.

1. ZALECA się do wprowadzenia w codzienne menu:

a. Wszystkie produkty z tofu.
b. Płatki zbożowe, gruboziarniste - ciemne.
c. Ziemniaki, szczególnie zalecane słodkie.
d. Warzywa - surowe ( dobrze umyte - mogą być parowane delikatnie na parze).
e. Sezonowe owoce - u alergików unikać cytrusów.
f. Pieczywo gruboziarniste- ciemne.
g. Jogurty i kefiry naturalne.
h. Świeże pasteryzowane sery - miękkie, typu twaróg, ricotta etc...
i. Jajka, gotowane na miękko ale nie za dużo - ograniczyć do kilku tygodniowo.
j. dla ludzi bez ciężkich schorzeń - można wprowadzić do diety mięso: kurczaka, indyka, królika i ryby.

UWAGA
Tam gdzie rak, inne narośla guzowe, gościec stawowy i ciężkie, przewlekłe choroby zaleca się nie jeść mięsa i ryb w ogóle.

2. UNIKAĆ

a. Wszystkich gatunków ciemnego mięsa - wołowiny, wieprzowiny. Szczególnie u rakowcow, posiada b. szkodliwą szarą pranę pomagającą wzrastać komórkom nowotworowym.
b. Potraw smażonych
c. wszystkich bez wyjątku produktów puszkowanych, sztucznie barwionych.
c. pieprz, chili
d. białe pieczywo
e. biały cukier - u rakowcow wszystkie gatunki cukru
f. Twarde sery - wysoko fermentowane
g. kawa, czarna herbata
h. czekolada.
i. Lody i inne słodkie leguminy, kiśle etc ...
j. napoje alkoholowe.
k. Tytoń.
l. Chemiczne lekarstwa, można stosować witaminy lub inne minerały aby dodatkowo wzbogacić organizm.

3. SZCZEGÓLNIE ZALECA SIĘ.

a. Jeśli organizm dobrze przyswaja, jeść co najmniej 50% wszystkich produktów w stanie surowym (warzywa, owoce).
b. Pić świeże lub kwaśne mleko.
c. Nie używać soli lub minimalnie
d. Usunąć wszystkie cukry - jeśli już musisz słodzić, naturalnym miodem lub brązowym cukrem.
e. nie mieszać słodkich owoców z owocami kwaśnymi.
f. nie wolno pić zbyt gorących i zbyt zimnych napoi.
g. nie jeść za dużo białych makaronów i białego ryżu, ograniczyć albo całkiem zrezygnować z orzechów - szczególne przy nowotworach.
h. do sałatek dodawać alfalfa.
i. używać do sałatek i innych potraw dobrych oleji (oliwkowy, kukurydziany, na zimno tłoczonych), można dodać sok z cytryny, lub ocet z jabłek - naturalny. Można dodać czosnek, cebulę, pomidory, pietruszkę.
j. nie gotować potraw z olejem , dodać na koniec gotowania, kiedy już wyłączymy ogień.
k. wzbogacać jedzenie naturalnymi minerałami, szczególnie alfalfa.

Jeśli ktoś cierpi na choroby gastryczne - owrzodzenie żołądka, dwunastnicy i inne problemy jelitowe nie zaleca się jeść surowego czosnku ale lekko sparzony.

Przy chorobach nowotworowych należy absolutnie wyeliminować z diety potrawy mięsne, białe pieczywo, białe makarony, biały ryż. Wszystkie cukry i napoje słodzone! Pić dużo ziół, w zależności od rodzaju raka i używać inne mieszanki ziół. Pić zieloną herbatę.

W późniejszym czasie wprowadzę w ta rubrykę inne porady w leczeniu niektórych częściej występujących nowotworów metodami naturalnymi. Te metody pracują i leczą w 100 % nawet ciężkie przypadki raka!

W obecnym czasie obserwuję niemal epidemię zachorowań na wszystkie odmiany raka. Czas najwyższy abyśmy wszyscy nauczyli się walczyć z tą chorobą innymi metodami niż tylko chemia i etc... Niektóre z tych metod są zupełnie nieskomplikowane, trzeba tylko wprowadzić w swoje życie dużą samodyscyplinę.


WIESŁAWA