Może być zastosowana w celu mocnego
oczyszczenia organizmu dla wszystkich ludzi
- uzyskania prawidłowego balansu ciała.
Jest zalecana przez Peruvian Institute of Andean
Phytotherapeutic Research - IPIFA, Lima - Peru,
również przy chorobach nowotworowych.
1. ZALECA się do
wprowadzenia w codzienne menu:
a. Wszystkie produkty z
tofu.
b. Płatki zbożowe,
gruboziarniste - ciemne.
c. Ziemniaki, szczególnie
zalecane słodkie.
d. Warzywa - surowe (
dobrze umyte - mogą być parowane delikatnie na parze).
e. Sezonowe owoce - u alergików
unikać cytrusów.
f. Pieczywo
gruboziarniste- ciemne.
g. Jogurty i kefiry
naturalne.
h. Świeże pasteryzowane
sery - miękkie, typu twaróg, ricotta etc...
i. Jajka, gotowane na miękko
ale nie za dużo - ograniczyć do kilku tygodniowo.
j. dla ludzi bez ciężkich
schorzeń - można wprowadzić do diety mięso: kurczaka,
indyka, królika i ryby.
UWAGA
Tam gdzie rak, inne narośla guzowe, gościec stawowy i ciężkie,
przewlekłe choroby zaleca się nie jeść mięsa i ryb w ogóle.
2. UNIKAĆ
a. Wszystkich gatunków
ciemnego mięsa - wołowiny, wieprzowiny.
Szczególnie u rakowcow, posiada b. szkodliwą szarą pranę
pomagającą wzrastać komórkom nowotworowym.
b. Potraw smażonych
c. wszystkich bez wyjątku
produktów puszkowanych, sztucznie barwionych.
c. pieprz, chili
d. białe pieczywo
e. biały cukier - u
rakowcow wszystkie gatunki cukru
f. Twarde sery - wysoko
fermentowane
g. kawa, czarna herbata
h. czekolada.
i. Lody i inne słodkie
leguminy, kiśle etc ...
j. napoje alkoholowe.
k. Tytoń.
l. Chemiczne lekarstwa,
można stosować witaminy lub inne minerały
aby dodatkowo wzbogacić organizm.
3. SZCZEGÓLNIE ZALECA SIĘ.
a. Jeśli organizm dobrze
przyswaja, jeść co najmniej 50% wszystkich produktów w stanie
surowym (warzywa, owoce).
b. Pić świeże lub kwaśne
mleko.
c. Nie używać soli lub
minimalnie
d. Usunąć wszystkie
cukry - jeśli już musisz słodzić, naturalnym miodem lub brązowym
cukrem.
e. nie mieszać słodkich
owoców z owocami kwaśnymi.
f. nie wolno pić zbyt gorących i zbyt zimnych napoi.
g. nie jeść za dużo
białych makaronów i białego ryżu,
ograniczyć
albo całkiem zrezygnować z orzechów - szczególne przy
nowotworach.
h. do sałatek dodawać
alfalfa.
i. używać do sałatek i
innych potraw dobrych oleji (oliwkowy, kukurydziany, na zimno tłoczonych),
można dodać sok z cytryny,
lub ocet z jabłek - naturalny.
Można dodać czosnek, cebulę, pomidory, pietruszkę.
j. nie gotować potraw z
olejem , dodać na koniec gotowania,
kiedy już wyłączymy ogień.
k. wzbogacać jedzenie
naturalnymi minerałami, szczególnie alfalfa.
Jeśli ktoś cierpi na choroby gastryczne
- owrzodzenie żołądka, dwunastnicy i inne problemy jelitowe
nie zaleca się jeść surowego czosnku
ale lekko sparzony.
Przy chorobach nowotworowych należy absolutnie wyeliminować z
diety
potrawy mięsne, białe pieczywo, białe makarony, biały ryż.
Wszystkie cukry i napoje słodzone!
Pić dużo ziół, w zależności od rodzaju raka i używać inne
mieszanki ziół.
Pić zieloną herbatę.
W późniejszym czasie wprowadzę w ta rubrykę inne porady
w leczeniu niektórych częściej występujących nowotworów
metodami naturalnymi.
Te metody pracują i leczą w 100 % nawet ciężkie przypadki
raka!
W obecnym czasie obserwuję niemal epidemię zachorowań na
wszystkie odmiany raka.
Czas najwyższy abyśmy wszyscy nauczyli się walczyć z tą
chorobą
innymi metodami niż tylko chemia i etc...
Niektóre z tych metod są zupełnie nieskomplikowane,
trzeba tylko wprowadzić w swoje życie dużą samodyscyplinę.
WIESŁAWA
|